perjantai 14. kesäkuuta 2013

Aura-broilerivuoka

Noutopizzani sisältää useimmiten aurajuustoa ja persikkaa. Ajattein kokeilla saisiko näiden pohjalta aikaiseksi jotain hyvää uuniruokaa. Jääkaapissa oli lisäksi broileria. Mietin, että riisiä vai pastaa, no riisiä! Tuli oikein herkullinen laatikko! Persikan tilalle voi kokeilla myös päärynän puolikkaita mehussa.


4 -6:lle hengelle
4 dl pitkäjyväistä riisiä
vähän kurkumaa
1 iso sipuli
1 valkosipulin kynsi
öljyä
400 g kypsää broilerin fileepalaa
n. 120 g aurajuustoa
410 g persikan puolikkaita mehussa liemineen
suolaa, mustapippuria myllystä
viherpippuria murskattuna 
3 dl ruokakermaa (voi olla naturel, maustettua tai molempia)
vähän juustoraastetta pinnalle

Keitä riisit vedessä melkein kypsäksi pakkauksen ohjeen mukaan. Vähän suolaa ja kurkumaa keitinveteen. Kuullota silputtu sipuli ja valkosipuli pannulla. Jos käytät raakoja broilerin fileesuikaleita, paista ne pannulla. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Sekoita kattilaan riisin joukkoon kuullotetut sipulit, broilerin suikaleet, aurajuusto murusteltuna sekä valutettu, kuutioitu persikka. Mausta suolalla, mustapippurilla ja viherpippurilla. Kaada joukkoon persikkapurkin liemi ja sekoita. Kaada seos kattilasta uunivuokaan. Lopuksi ruokakerma ja juustoraaste päälle. Anna kypsyä uunissa 200 asteessa 40 -50 minuuttia. Anna vuoan levätä hetki ennen tarjoilua uunista ottamisen jälkeen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti