sunnuntai 16. kesäkuuta 2013

Intia saapui meille

Mulla oli paketti broilerin jauhelihaa ja päätin että teemana on Intia. En ole koskaan aikaisemmin laittanut intialaista ruokaa, mutta kerta se on ensimmäinenkin. Lihapullareseptejä kätköistäni löytyi vaatimattomat 160 (totta!), oli siellä intialaisiakin joukossa...Lueskelin mielenkiintoisimmat ja heti selvisi mikä on maustemaailma ja se, että pyöryköitä ei laiteta ainakaan uuniin. Kaupasta jouduin hakemaan vain inkiväärin ja garam masalan. Lisäkkeeksi päätin valita porkkanan ja sitten taas miettimään makumaailmaa; no inkivääri tietysti, fariinisokeri kuulosti tarpeeksi eksoottiselta. Tiedän, että intialaisessa keittiössä käytetään paljon gheetä eli kirkastettua voita, mutta oli olevinaan niin kiire, että en sitten kirkastanut sitä. Ja sitä paitsi ei mulla ollut suolatonta voitakaan kotona, siitähän se haudutellaan. Appelsiinin kohdalla jouduin katsomaan, että kasvaako niitä siellä Intiassa. Appelsiini on kotoisin sieltä! Basmatiriisi oli myös varma valinta, ei tarvinnut tarkastaa mistään. Intialainen ruoka on jumalaista.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti