perjantai 14. kesäkuuta 2013

Kanapee-tietoutta

Canape/ kanapee on ranskalainen pieni pyöreä, neli- tai kolmikulmainen voileipä, jonka päällyksenä on esim. katkarapuja, pekonia, munaa , herkkusientä, sardiinia ja majoneesia. Leipää tarjotaan alkupaloina tai coctailkutsuilla. Makeaa, rapeaa voitaikinaleivonnaista kutsutaan nimellä palmier.


Tämä tieto löytyi Helsingin kaupunginkirjaston sivuilta
Lähteet: Kaarina Turtia: Gastronomian sanakirja ( Otava 2009)
Ritva Lehmusoksa: Ruokasanakirja ( Gummerus 1998)


2 kommenttia:

  1. Suomessa oudosti sekoitettu tämäkin. Kanapee tosiaan on koristeltu voileivän pala.
    Itse asiassa Palmier on oikeasti kanelipulla, eikä mikään voitaikinasta tehty.
    Se voitaikinasta tehty rapea ja sokerinen on sitten ihan eri niminen ja sitä ei tietääkseni ole vieläkään suomeksi käännetty.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Wikipediassa on englanniksi palmierista näin: http://en.wikipedia.org/wiki/Palmier
      sen mukaan palmierit tehdään lehtitaikinasta ja ovat alunperin Ranskassa keksittyjä!

      Poista