maanantai 29. heinäkuuta 2013

Kinkku-aurajuusto-persikkapizza

Tää pizza on yks mun lemppareista pizzeriassa, tulee otettua tätä aika usein kun menee pizzalle. Ihan pakko testata tolla kivellä kotonakin. Pizzakivestä enemmän juttua täällä. Tomaattikastikkeista on jos jonkinmoista reseptiä. Tämän olen joskus ottanut joko Iltalehdestä tai Iltasanomista. Näitä kastikkeita voi tehdä kerralla enemmänkin ja pakastaa seuraavia pizzapäiviä varten. Pääsee sitten vähän helpommalla. Aurinkokuivattu tomaatti tuo tähän kastikkeeseen kivan säväyksen.










Taikina, 2 -3 pizzaa:
2 dl vettä kädenlämpöisenä
1/3 pkt tuorehiivaa
hiven merisuolaa myllystä
1 tl sokeria
1 1/2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike, 2 -3 pizzan päälle:
400 ml tomaattimurskaa tai kuorittuja tomaatteja
5 aurinkokuivattua tomaattia öljyssä kuutioituna
3 rkl tomaattipyreetä
2 tl pizzamaustetta (kuivattuja yrttejä)
suolaa
ripaus sokeria
2 tl tummaa balsamiviinietikkaa
Yhden pizzan päälle:
n. 3 persikan puolikasta mehussa
vajaa 1/2 pkt Aurajuustoa

Liuota hiiva veteen. Lisää sokeri, suola ja öljy. Vaivaa lopuksi jauhot taikinaan. Tee taikina joko yleiskoneella tai käsin. Anna kohota lämpimässä vedottomassa paikassa leivinliinan alla noin tunnin ajan. Jaa taikina kahteen tai kolmeen osaan. Vaivaa taikinanpalaa vielä hetki. Kauli, taputtele tai pyörittele käsissäsi taikina ohueksi pizzapohjaksi. Siirrä pohja pizzalapion tai leivinpaperin päälle ja täytä. Tee pizzataikinan kohotessa kastike. Laita kaikki aineet kattilaan ja keitä noin 15 minuuttia kokoon. Soseuta sauvasekoittimella tasaiseksi. Levitä ensin tomaattikastike pizzan päälle, sitten kinkkusuikaleet ja valutetut, kuutioidut persikat. Murustele Aurajuusto seuraavaksi päälle. Viimeistele runsaalla juustoraastekerroksella. Paista 260 asteessa joko pizzakivellä tai esilämmitetyllä uunipellillä.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti