maanantai 19. elokuuta 2013

Avokadokastike

Yleensä avokadosta valmistetaan quacamolea, mutta halusin tehdä siitä salaattikastikkeen. Jotenkin ajattelin, että sen on pakko olla hyvää kalan kanssa. Ja olihan se, ihanan paksua, moussemaista, vei kielen mennessään! Tätä täytyy kokeilla joskus myös katkarapusalaattiin tai -cocktailiin.








1 avokado
1 prk tuorejuustoa
1 1/2 dl maitoa ohentamiseen
1/2 sitruunan mehu
1 tl dijon-sinappia
1/2 tl suolaa
1/2 rkl juoksevaa hunajaa
2 rkl valkoviinietikkaa
1/2 tl mustapippuria myllystä

Sekoita kaikki ainekset tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Ohenna maidolla sopivan notkeaksi. Lisää mausteita tarvittaessa. Tarjoa kalan tai äyriäisten kastikkeena.


2 kommenttia:

  1. Avokado on nyt oikein trendiherkku! Ajattelin itse vihdoin venetsialaisissa kokeilla kuuluisaa avokadopastaa. :)

    VastaaPoista
  2. Se on mullakin vielä kokeilematta, mutta korvan takana kuitenkin. Niin mielenkiintoinen herkku, että onhan sitä jossain vaiheessa maisteltava!

    VastaaPoista