lauantai 17. elokuuta 2013

Avomaankurkkukeitto

Mua jäi kutkuttamaan Meanwhile in Longfield-blogissa viime kuussa ollut kurkkukeitto avomaan kurkuista. Tuli semmonen olo, että tää on pakko kokeilla, keittoa avomaan kurkuista! Avomaan kurkuista on ihan liian vähän reseptejä olemassa. Buljongin lihaliemen kohdalla jouduin tyytymään lihaliemikuutioon ja veteen, ei tuolta meidän kylältä löytynyt sitä lihalientä. Keitto oli ihan hyvän makuista, varmasti teen ensi vuonnakin, kun kurkkujen sato valmistuu. Laitan kyllä silloin tuplamäärän lientä, loppukeitossa ei paljoa kostuketta enää ollut. Smetana sopii keittoon kuin nyrkki silmään, se on vähän niin kuin venäläistyylistä. Sopii alkupala- tai lounaskeitoksi.






4 dl kiehuvaa vettä + 1 lihaliemikuutio (määrän voi tuplata)
4 dl kiehuvaa vettä + 1 kanaliemikuutio (määrän voi tuplata)
1 kg avomaan kurkkuja
2 kpl maustekurkkuja
2 sipulia
n. 1 rkl hunajaa
2 dl smetanaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Pirkka piripiri-pippuria myllystä
savupaprikajauhetta

Laita liemet suureen kattilaan. Kuutioi kurkut ja silppua sipuli. Kiehauta liemi ja lisää kurkut ja sipuli. Keittele runsaan tunnin verran miedolla lämmöllä. Lisää lopuksi smetana ja mausteet. Nauti esimerkiksi ruis- tai saaristolaisleivän kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti