maanantai 14. lokakuuta 2013

Täytetyt kesäkurpitsat kreikkalaiseen tapaan

Tulipa taas tehtyä nopeaa ja herkullista ruokaa kesäkurpitsasta töiden jälkeen. Nämä täytetyt kesäkurpitsat valmistuvat niin nopeasti, että niitä voi mainiosti kokkailla työpäivän päätteeksi. Sopisi mun mielestä illanistujaisiinkin. Sellaisenaan ei mikään valmis resepti tuntunut ihan omalta, joten tämä resepti on mun itse laatimani, aineet mietitty itse ja valmistustapa napattu jostain olemassa olevasta ohjeesta. Tämä toimii hyvin, herkullinen makuyhdistelmä. Mulle kävi hassusti, enkä muistanut kuvata kesäkurpitsoja valmiina (oli niin nälkä, herkullinen tuoksu sumensi aivot), joten parilla valmistuskuvalla mennään!






3 tasakokoista kesäkurpitsaa
öljyä, suolaa
400 g naudan jauhelihaa (rasvaa max 10 % tai 17 %)
1 rkl oliiviöljyä
1 sipuli hienonnettuna
1 valkosipulin kynsi hienonnettuna
suolaa, mustapippuria myllystä
2 siivua vaaleaa leipää murusteltuna
200 g fetaa murusteltuna
8 kpl aurinkokuivattuja tomaatteja silputtuna
20 kaprismarjaa silputtuna
reilusti kuivattua oreganoa
juustoraastetta pinnalle

Laita uunin lämpötila 200 asteeseen. Pese ja kuivaa kesäkurpitsat. Halkaise ne pituussuunnassa. Koverra sisus lusikalla kulhoon. Laita leivinpaperi uunipellille ja lado puolikkaat pellille leikkauspinta ylöspäin. Voitele kesäkurpitsat öljyllä pullasutia apuna käyttäen. Ripottele kevyesti suolaa päälle ja laita ne uuniin vartiksi. Paista sillä aikaa jauheliha pannulla öljyssä. Kun jauheliha on vähän paistunut, lisää joukkoon sipuli, valkosipuli ja silputtu kesäkurpitsan sisus. Mausta suolalla ja pippurilla sekä lisää murusteltu leipä, feta, kaprikset ja oregano. Sekoita hyvin ja jaa täyte puolikypsien kesäkurpitsojen päälle. Ripottele lopuksi reilusti juustoraastetta pinnalle ja laita vielä uuniin vartiksi, kunnes juustoraaste sulaa ja pinta saa kauniin värin.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti