maanantai 25. marraskuuta 2013

Daim-valkosuklaakakku

Nuorempi poikani oli käynyt ensimmäistä kertaa katselemassa tätä blogiani ja ihmetteli minulle, että hyvännäköisiä suklaakakkuja siellä näyttää olevan, maistuis kyllä hänellekin! Eipä siinä sitten muuta, kun poika tuli seuraavan kerran kotona käymään tein tämän kakun häntä varten, muttei urheilijalle voinut laittaa koko kakkua mukaan, pari palaa vain, joten liian paljon jäi minulle ja Isännälle syötäväksi. Tämä syntyi vähän niin kuin vahingossa. Mulla sattui olemaan kotona Flora vispiä ja mascarponea, joten niistä lähdin kakkua rakentelemaan. Daimia halusin tällä kertaa kokeilla, joten sen hain kaupasta. Ihan järkyttävän hyvänmakuinenhan siitä tuli. Ja taaskaan en muistanut sutia niitä reunoja öljyllä ja sitten tomusokeroida niitä laitoja. Mulla oli kyllä aineet ja pullasuti vieressä, mutta ennen kuin huomasinkaan täyte oli sujahtanut vuokaan ja ne reunat olivat voitelematta. Niistä reunoista ei tule kauniita tolla sortilla, mutta kyllä mä vielä joku päivä sen muistan. Tätä kakkua ei kannata tehdä liian usein, se ei nimittäin kauan säily, vaan katoaa parempiin suihin!










200 g diggestivekeksejä
100 g voita tai margariinia
1 rkl tummaa kaakaojauhetta
Täyte:
1 prk mascarponejuustoa
1 prk Flora vispiä
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
130 g valkosuklaata
1 (56 g) daimpatukka
5 liivatelehteä
1/2 dl appelsiinituoremehua
Päälle:
1 (56 g) daimpatukka

Pingota n. 26 cm irtopohjavuoan ja reunan väliin leivinpaperi. Sulata rasva ja murustele keksit. Sekoita sitten pohjan ainekset ja taputtele vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota Flora vispi ja murustele daimpatukka pieniksi terävällä veitsellä. Sekoita mascarpone, sokeri ja vaniljasokeri keskenään. Lisää täytteeseen sulatettu valkosuklaa ja daimrouhe. Kiehauta appelsiinituoremehu ja sulata siihen liivatteet, joista on vesi puristeltu pois. Kaada liivateseos täytteeseen ohuena nauhana koko ajan sekoittaen. Levitä täyte pohjan päälle ja laita kakku kylmään hyytymään muutamaksi tunniksi tai mielellään yön yli. Juuri ennen tarjoilua murustele toinen daimpatukka terävällä veitsellä ja ripottele rouhe kakun päälle.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti