sunnuntai 24. marraskuuta 2013

Hovimestarinkastike

Tätä kastiketta käytetään kalaruokien lisäkkeenä, aika usein graavatun tai kylmäsavustetun lohen kanssa, mutta se käy kastikkeeksi myös muillekin kaloille. Reseptejä löytyy paljon erilaisia. Tässä kannattaa käyttää makeaa sinappia tai sitten laittaa reilusti sokeria, silloin maku on parempi. Kummallakin tyylillä löytyy reseptejä, munankeltuaisella ja ilman, päätä siis itse laitatko sen mukaan. Tällä kertaa tein tämän salaattipediltä tarjotun savustetun lohen kastikkeeksi (ilman keltuaista!).




3 rkl makeaa sinappia
(1 munankeltuainen)
1/4 tl suolaa
1/4 tl valkopippuria
2 tl sokeria
1 tl puna- tai valkoviinietikkaa
tuoretta tilliä silppuna tai 1 rkl kuivattua tilliä
1 dl rypsiöljyä
2 rkl kylmää vettä

Laita ainekset kulhoon öljyä ja vettä lukuunottamatta. Vatkaa ne sekaisin vatkaimella. Lisää öljy ohuena nauhana koko ajan vatkaten. Ohenna vedellä. Jos käytät tuoretta tilliä, lisää se viimeisenä. Anna kastikkeen tekeytyä kylmässä hetki, että maut tasoittuvat.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti