lauantai 23. marraskuuta 2013

Kanakeitto toscanalaisittain

Tämä kanakeitto poikkeaa jonkin verran niistä kanakeitoista, joita olen ennen tehnyt. Pinaatti antaa kirkasliemiselle keitolle kivan pikantin maun ja värjää sen vihreäksi. Sipulin laitoin vähän pienempinä paloina, kuin renkaina ja pekonia tais olla vähän enemmän kuin laki sallii. Pätkäspagettia ei mun kaapistani siihen hätään löytynyt, joten pätkin pitkää spagettia joukkoon. Tämä on erittäin nopea ja helppotekoinen ruoka, hyvin voipi viikollakin nälkäisenä töiden jälkeen tehdä. Ohje on joskus Ruoka-lehdestä napattu. Meidän Isäntä arvioi keiton maultaan kiitettäväksi (hän joutuu aina arvioimaan kaikki blogiin päätyvät ruuat koulun arvosteluasteikolla ja odottamaan että sapuska on kuvattu)!








neljälle hengelle:
170 g  Amerikan pekonia kuutioina
250 g broilerin maustamattomia fileesuikaleita
1 sipulia renkaina
3 valkosipulin kynttä hienonnettuna
1 tlk (400 g) kikherneitä
1 1/2 l vettä
3 kanaliemikuutiota
2 laakerinlehteä
1 tl kuivattua rosmariinia
150 g pakastepinaattia
2 dl pätkäspagettia

Ruskista pekoni kattilassa. Lisää broilerin suikaleet loppuvaiheessa. Lisää sitten sipuli ja valkosipuli,  valutetut kikherneet, vesi, liemikuutiot sekä mausteet. Hauduttele keittoa miedolla lämmöllä 15 minuuttia. Viimeisenä lisätään jäinen pinaatti ja spagetti. Anna keiton kiehua vielä viitisen minuuttia, kunnes spagetti on kypsää. Varo keittämästä spagettia ylikypsäksi, ettei siitä tule vetelää. Tarjoa keitto leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti