lauantai 23. marraskuuta 2013

Uunijuurekset

Näitä maukkaita uunijuureksia on kiva tehdä talvella, joulupöytäänkin ovat kiva lisäke. Juureksia voit käyttää tähän reseptiin oman mielesi mukaan, esim. porkkanaa, punajuurta, lanttua, palsternakkaa, naurista tai bataattia. Minä käytin tällä kerralla porkkanaa, lanttua ja punajuurta. Jos antaa niiden olla uunissa 200 asteessa 35 -45 minuuttia, ne ovat kivasti "al dente", mutta voit myös antaa niiden muhia pienemmällä lämmöllä (vähän yli 100 astetta) muutaman tunnin, sitten ne ovat ihanan pehmeitä. Mun juurekset muhi muutaman tunnin sillä aikaa, kun käytiin katsomassa Lukon peli!  Paistoaika riippuu myös siitä, minkä kokoisiksi paloiksi olet juurekset pilkkonut. Tuo sitrusmarinointi antaa juureksille käsittämättömän hyvän maun. Reseptin olen ottanut jostain lehdestä, saattaa olla vaikka Kotivinkistä peräisin.








n. 1 kg juureksia (porkkanaa, punajuurta, lanttua, palsternakkaa, naurista, bataattia yms.)
1 sitruunan mehu ja hienoksi raastettu kuori
1 rkl kuivattua timjamia
vajaa dl rypsi- tai oliiviöljyä
2 rkl juoksevaa hunajaa
suolaa
mustapippuria myllystä

Kuori ja paloittele juurekset. Nosta ne uunivuokaan. Sekoita mauste-öljyseos ja kaada se juurespalojen päälle. Sekoita juurekset hyvin (käsin) vuoassa. Paista 200 asteessa 35 -40 minuuttia tai 110 asteessa muutama tunti.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti