tiistai 21. tammikuuta 2014

Suklaakoristeet

Suklaakoristeiden teko on tosi helppoa. Alustaksi käy leivinpaperi tai vaikka kopiointiin käytettävä kalvo. Leivinpaperi kannattaa kiinnittää alustaan ensin. Maalarinteipillä se ei onnistu, mutta järeämpi teippi siihen käy. Sulata sitten suklaa ja laita se Minigrip-pussiin, leikkaa pussin kulma auki ja pursota haluamiasi kuvioita alustalle. Mitä pienempi reikä, sen ohuempia kuvioita saat tehtyä. Kun kuviot on tehty, alusta hetkeksi kylmään, niin kuviot jähmettyvät. Minä tein epämääräisiä kuvioita ihan vapaalla kädellä, mutta netistä löytyy hienoja kuvia, joita voi kopioida ja laittaa alustan alle. Siitä voi sitten jäljentää hienoja kuvioita. Kalvon voi taivuttaa ja teipata, jos haluaa taivutettuja kuvioita. Linkki koristeiden kuviin löytyy täältä. Jos koristeet haluaa pystyyn kakun päälle, kannattaa tehdä tömäkkä vaahto Flora Vispistä ja laittaa sekaan hieman vaniljakreemijauhetta, siinä koristeet pysyvät hyvin. Alla olevia kuvioita tuli 50 grammasta tummaa suklaata 11 kappaletta, olisi tullut enemmänkin, jos olis tehnyt vähän ohuempia!












Ei kommentteja:

Lähetä kommentti