tiistai 11. helmikuuta 2014

Helppo jauhelihapasta

Silloin tällöin töiden jälkeen tulee tehtyä jauhelihapastaa. Siinä vaiheessa sen pitää valmistua nopeasti, ei ehdi pitkään haudutella. Näitä reseptejä on varmasti olemassa yhtä paljon kuin on tekijöitäkin. Tässä mun versio tästä arkiherkusta. Tämän tyylisiä reseptejä tulee varmasti tähän blogiin joskus lisääkin!










400 g naudan jauhelihaa 17 % tai 10 %
tilkka oliiviöljyä
1 iso sipuli pilkottuna
2 porkkanaa hienoksi raastettuna
mustapippuria myllystä
1 rkl balsamiviinietikkaa
1 lihaliemikuutio + 5 dl vettä
1 rkl tomaattipyreetä
1 dl aurinkokuivattuja tomaatteja soseutettuna
1 prk tomaattimurskaa
Tarjoiluun:
n. 1 dl persiljaa silputtuna
parmessaania raastettuna tai lastuina

pastaa ohjeen mukaan keitettynä

Laita jauheliha ja sipuli paistumaan öljytilkkaan pannulle. Kun sipulit ovat kuullottuneet ja jauheliha saanut vähän väriä, lisää porkkana, pippuri ja viinietikka. Kuullottele hetki ja lisää kiehautettu vesi, johon on sekoitettu lihaliemikuutio. Soseuta pilkotut aurinkokuivatut tomaatit sauvasekoittimella. Lisää tomaattipyree, soseutetut aurinkokuivatut tomaatit ja tomaattimurska. Hauduttele pannulla, kunnes liemi on kiehunut hyvin kokoon. Valuta samanaikaisesti keittämäsi pasta ja sekoita se pannulle jauhelihaseoksen joukkoon. Laita pasta tarjoilukulhoon tai annostele se suoraan lautasille. Koristele persiljasilpulla ja vastaraastetulla parmessaanilla. Nauti heti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti