perjantai 21. helmikuuta 2014

Mango-mascarponekakku

Lupasin tehdä kakun työkaverini pojan synttäreille. Toivomuksena oli hyydytetty kakku, muuten sain vapaat kädet toteutukseen. Päädyin mangokakkuun ja ajattelin, että haluan tehdä sen tuoreesta mangosta. Nykyisin kaupoista saatavat syöntikypsät mangot ovat aivan ihanan herkullisia. Pullahiiren blogista löysin tosi suuren mielenkiintoisen kakun, päädyin tekemään kakkuni siltä pohjalta, mutta vähän pienempänä ja vähän muunneltuna. Työkaverini Leenan mukaan kakku oli oikein herkullisen ja raikkaan makuinen. Koristelut tein tuttuun tapaani Flora Vispistä tehdyillä pursotuksilla ja itse tekemilläni suklaakoristeilla. Nuo koristelut ovat siitä mukavia, että ne voi tehdä jo edellisenä päivänä valmiiksi kakun päälle, pursotus on niin tukevaa, että näin voi toimia! Kakkupohjan tein pienemmässä vuoassa kuin itse kakun, joten se jäi piiloon kakun sisälle. Käytin pohjasta vain puolet, toisen puolen laitoin pakkaseen odottelemaan seuraavan kakun tekoa. Kiilteen tein parista mango-vauvansosepurkista, mutta olen sitä mieltä että ensi kerralla laitan kolme purkkia, mun mielestä se kiille olisi voinut olla inan paksumpikin.










Sokerikakkupohja halkaisijaltaan 20 cm irtopohjavuokaan tehtynä,
 käytä vain halkaistu puolikas tai tee vain puoli annosta:
2 munaa
60 g sokeria
30 g vehnäjauhoja
30 g perunajauhoja
1/2 tl leivinjauhetta
Täyte, halkaisiljaltaan 24 cm irtopohjavuokaan:
500 g mascarponejuustoa
2 dl tomusokeria
2 syöntikypsää mangoa soseena
4 dl vispikermaa
1/2 dl puristettua appelsiinin mehua
6 liivatelehteä
Pohjan kostutukseen:
1/2 dl puristettua appelsiinin mehua (voi olla osa vettä)
Kiille:
2 -3 (a' 250 g) prk vauvan mangososetta

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan (20 cm) reunojen ja pohjan väliin. Leivitä vuoka. Tee kakkupohja huoneenlämpöisistä aineksista, niin se onnistuu varmasti. Mittaa kuivat aineet vuokaan ja sekoita ne. Vatkaa toisessa kulhossa munat ja sokeri kovaksi vaahdoksi. Lisää jauhoseos siivilän läpi kevesti käännellen taikinaan. Paista pohja 160 asteisessa uunissa alatasolla 5 -10 minuuttia. Anna pohjan jäähtyä.

 Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan 24 senttiä olevan irtopohjavuoan pohjan ja reunojen väliin. Voitele reunat neutraalilla ruokaöljyllä pullasutia apuna käyttäen ja tomusokeroi reunat vaikka teesihtin avulla. Aseta kakkupohja keskelle vuokaa ja kostuta se appelsiinimehulla. Kuori ja kuutioi mangot (netistä löytyy ohjeita). Soseuta ne sauvasekoittimella. Vatkaa täytteen mascarpone, tomusokeri ja mangosose notkeaksi seokseksi. Vatkaa kerma toisessa kulhossa kovaksi vaahdoksi. Yhdistä seokset kevyesti käännellen. Sulata kylmässä vedessä liotetut (joista on puristettu vesi pois) liivatelehdet kiehautettuun appelsiinimehuun ja lisää mascarpone-kermavaahtoseokseen ohuena nauhana. Sekoita täyte hyvin ja kaada vuokaan. Anna hyytyä ainakin 4 tuntia, mielellään seuraavaan päivään. 

Kiehauta kiilteen mangosose ja vesi kattilassa, sekoita koko ajan, ettei pala pohjaan. Lisää hyytelösokeri ja anna pulpahtaa pari kertaa. Ota kattila liedeltä ja anna jäähtyä hieman koko ajan sekoitellen. Kaada kiille varovasti täytteen päälle ja anna hyytyä kylmässä hetki. 

Tee haluamasi koristelut. Tässä kakussa käyttämäni koristelun ohjeet löytyvät täältä (pursotukset) ja täältä (suklaakoristeet).


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti