torstai 27. maaliskuuta 2014

Hedelmäinen vihersalaatti

Halusin tehdä mausteisen possupadan kanssa lempeän hedelmäisen vihersalaatin. Tämä salaatti sopi padan seuraksi oikein hyvin. Luulen, että tämä toimii chiliä sisältävien liharuokien makuja tasapainottavana kaverina myös mainiosti. 






1/2 friseesalaattia
1/2 tammenlehtisalaattia
1/2 cantaloupemelonia
1/2 nippua kevätsipulia
1/2 rasiaa viinirypäleitä
Sitruunavinegretti:
1/2 sitruunan mehu
ripaus suolaa
ripaus sokeria
mustapippuria myllystä
3 rkl oliiviöljyä

Asettele ensin tammenlehtisalaatin lehdet laakean tarjoiluastian reunoille. Revi sitten friseesalaatti silpuksi keskelle. Sitten kaksi kerrosta kevätsipulia silputtuna, viinirypäleitä halkaistuna ja cantaloupemelonia kuutioituna. Sekoita lopuksi vinegretti ja kaada salaatin päälle. Tarjoa heti. Jos salaatti joutuu seisomaan ennen tarjoilua, kannattaa melonikuutiot valuttaa lävikössä ennen salaattiin laittamista, ettei salaatti kostu liikaa.


2 kommenttia:

  1. Nyt näyttää niin houkuttelevalta, että tätä pitää tehdä. Minulla on ikuisuusongelma keksiä enää mitään uusia salaatteja. Kaikkia hyviä ehdotuksia otetaan vastaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kannattaa kokeilla, oikein hyvää ja ihan kivannäköistäkin!

      Poista