torstai 27. maaliskuuta 2014

Possupata kazakstanilaisittain

Olen vuosia sitten ottanut jostain lehdestä mielenkiintoisen lammasohjeen josta lähdin soveltamaan reseptiä possulle. Meillä syötiin tätä pataa riisi-ohralisäkkeen kanssa, se sopi tämän hyvän, mausteisen padan lisäkkeeksi oikein hyvin. Padan tulisuuttaa pystyy loiventamaan currya vähentämällä. Mä laitoin tuon 3 tl, (ja muutenkin kaikkia mausteita maksimit) koska meillä tykätään mausteisesta ruoasta, mutta sen määrää voi vähentääkin, yhtään ainesosaa ei kuitenkaan kannata jättää kokonaan pois. Nää mausteet toimii hyvin yhdessä. Rypsipossu on hyvä valinta tähän pataan, koska tossa smetanassa on rasvaa jonkin verran, niin on hyvä että possussa on myös niitä hyviä rasvoja, että pysyy balanssi aineksissa. Ja sitä paitsi koska, rypsipossun liha on koostumukseltaan pehmeämpää kuin "tavis"possun liha tuon rasvakoostumuksensa takia, se sopii erinomaisesti uunissa haudutettaviin ruokiin. Hyviä liharuokareseptejä ei ole koskaan liikaa! Tein myös hedelmäisen vihersalaatin tämän mausteisen lihapadan seuraksi, se sopi kyytipojaksi vallan mainiosti.






5 -6 hengelle:
1 prk 300 -400 g) hillosipuleita
2 paprikaa
Kastike:
1 -2 tl jauhettua kardemummaa
2 -3 tl currya
2 tl paprikajauhetta
2 prk ruokakermaa (laitoin tavallisen ja savujuustokerman)
2 tl suolaa
1 prk smetanaa

Pyyhi sisäfilee talouspaperilla puhtaaksi ja kuivaksi. Valuta hillosipuleista liemi pois. Leikkaa paprikat paloiksi. leikkaa sisäfilee n. 1,5 cm:n vahvuisiksi siivuiksi ja nuiji ne kevyesti. Ruskista lihat pannulla kummaltakin puolelta ja siirrä ne uunipataan. Huuhtaise pannu tilkalla vettä ja kaada huuhteluvesikin pataan. Lisää hillosipulit ja paprikapalat pataan. Sekoita kastikkeen ainekset keskenään huolellisesti, niin että mausteita ei jää paakkuihin. Kaada kastike lihojen ja kasvisten päälle ja laita pata uuniin hautumaan 175 asteeseen pariksi tunniksi. Voit halutessasi lisätä padan päälle kannen tai folion kypsymisen puolessa välissä. Tarjoa riisin, ohran tai riisi-ohralisäkkeen kanssa.



2 kommenttia:

  1. Tein eilen ihan samantyylistä pataa, mutta kasslerista. Ja voi hitto että siitä lihasta irtosi rasvaa! :) Kastike ei ollut kovin kauniin näköistä. Olis kans pitänyt tehdä sisäfileestä....

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo sisäfilee sopi kyllä erinomaisesti tohon pataan, eikä kastike ollut rasvaisen oloista lainkaan, vaikka siinä oli se smetanapurkkikin. Mulla oli ton savujuustokerman lisäksi tavallinen ruokakerma 4 %, niin aika asiallisena nuo rasvat pysyi.

      Poista