tiistai 29. huhtikuuta 2014

Avokadomousse

Korukeitaan lauantain teemapäivän tarjottaviin kuuluivat myös nämä avokadomoussella päällystetyt ruissipsit. Tarjottavia miettiessäni tuli heti mieleeni tehdä avokadosta moussea. Ostin jo valmiiksi sweet chilillä maustettuja Linkosuon ruissipsejä, näiden päälle se mousse olisi ehdottomasti laitettava. Ja loistava makupari näistä tulikin. Hienon makuinen, hieman kirpeä ja mousse oli näyttävää, ihanan vihreän väristä. Jos sitä pursottaa, kannattaa valita tylla, jossa on aika iso suuaukko, avokadoon jää nimittäin helposti paloja, jotka tukkivat suuaukon. (Nimimerkillä: kokemusta on!) Mulla oli pieniä pursotusvaikeuksia ennen kuin ymmärsin vaihtaa tyllan isosuisempaan malliin. Kannattaa ehdottomasti tehdä esim. illanistujaisiin, joissa tarjolla on sormisyötäviä. Ps. tuo kuolattavan ihana kynttiläjalka on myynnissä Korukeitaalla.








1 kypsä avokado
1/2 sitruunan mehu
1 rasia Pirkka maustamatonta tuorejuustoa
1 tl valkosipulia murskattuna
pari tippaa tabascoa
suolaa
mustapippuria myllystä
maitoa ohentamiseen

Halkaise avokado ja poista siitä kivi. Ota hedelmäliha lusikalla kuorista ja laita kulhoon. Purista sitruunasta mehua päälle, ettei avokado tummu. Laita loput aineet kulhoon paitsi maito ja soseuta ainekset sauvasekoittimella. Ohenna maidolla sopivan notkeaksi, tarkasta maku ja lisää tarvittaessa suolaa ja mustapippuria. Tarjoa sellaisenaan levitteenä tai pursota esim. ruissipsien päälle.





2 kommenttia:

  1. Ruissipsit oli jo ostoslistalla, lisätäänpä vielä avokado. Eipä olisi tullut mieleeni tehdä tällaista makuyhdistelmää, joka on varmasti herkkua. Pääsevät nämäkin vappuillan seisovaan pöytään - kirsikkatomaatit odottavat jo kaapissa fetamoussea. Onpa ihania vinkkejä tarjoilupöydän uusiksi herkuiksi meidänkin vappuseurueelle :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tämä yhdistelmä on kyllä tosi herkullinen, kannattaa ehdottomasti tehdä, tekevät varmasti kauppansa!

      Poista