perjantai 18. huhtikuuta 2014

Mantelinen uunilohi

Mä olin kirjoittanut kansioon tämän reseptin viereen sanan IHANAA ja liimannut vielä jonkun perhostarrankin siihen. En tarkkaan muistanut, miltä lohi on maistunut, mutta sitä tehtiin tänään, onneksi tehtiin! Se oli ihan järkyttävän hyvää, ihanan pehmeän makuista, Isäntä sanoi, että blogikamaa, otettuaan kolmannen kerran lisää. Ei ihan normilohta; fariinisokeria, ananasta, mantelilastuja...Mun mielestä ihan ehdoton kaveri tälle on jasmiiniriisi, se vaan kuuluu yhteen tämän lohen kanssa, ne ovat täydellinen makupari. PS. Suloinen nalle on Kukkasiskoilta.












n. 1 kg lohta fileenä
1/2 sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria myllystä
Kastike:
n. 2 dl smetanaa
1,5 tl jauhettua inkivääriä
1 tl currya
1 rkl fariinisokeria
1 (pienehkö) punainen paprika
1 tlk (227 g) ananaspaloja (Dole Gold)
0,75 dl mantelilastuja

Poista lohifileestä kylkiruodot ja laita se uuninkestävään laakeaan astiaan. Mausta filee sitruunamehulla ja ripottele pinnalle suolaa ja mustapippuria. Anna maustua hetki, Laita kastikkeen smetana ja mausteet kulhoon. Valuta ananaspalat ja pienennä ne neljään osaan. Leikkaa paprika ihan pieniksi kuutioiksi. Lisää ananakset ja paprika kastikeeseen ja sekoita se hyvin. Levitä kastike lohifileen pinnalle. Ripottele lopuksi mantelilastut päällimmäiseksi. Voit vielä käsin taputella ne lappeelleen, eivät sitten pala uunissa. Paista lohta 175 asteessa noin 45 minuuttia. Tarjoa jasmiiniriisin kanssa. Liota riisiä vähän aikaa ennen keittämistä.




2 kommenttia:

  1. Näyttää ihan älyttömän herkulliselta! Fariinisokeri ja ananas kuulostaa mielenkiintoiselta kalan kanssa... pakkohan tätä on kokeiltava eli siis kalastamaan kaupan tiskille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo lohi on merkillinen tapaus, laitoin siihen ihan normaalisti suolaa, sitruunaa ja mustapippuriakin vielä, annoin olla hetken ennen kuin laitoin tahnan päälle. Miten se voikaan muuttua niin ihanan pehmeän makuiseksi!

      Poista