maanantai 19. toukokuuta 2014

Suklainen juhlakakku

Kun nuorempi poikamme sanoi haluavansa kaksikymppisilleen täytekakun mieluummin kuin tuorejuustokakun, tiesin tarkkaan miltä sen pitäisi maistua. Hänen suosikkinsa on suklaakakku suklaatäytteellä, ei siinä sen enempää tarvitse suklaata olla! Kakkureseptejäni selailtuani löysin juuri oikean ohjeen. Olin kirjoittanut reseptin oheen sen olevan peräisin Himoksen sivuilta, niin kuin olen ennenkin sanonut, aina pitää olla tarkkana, ei sitä tiedä missä ne hyvät ruokaohjeet luuraavat! Kuuden munan pohjan muutin neljän munan pohjaksi, tein sen 22 cm halkaisijaltaan olevaan irtopohjavuokaan. Suklaamoussetäytettä tein täyden määrän, mukavan jämäkkä täyte, eikä tarvita liivatteita. Koristelin kakun kuvan mukaisesti kermavaahdolla ilman pursotuksi pelkkää veistä käyttäen. Kakku on olevinaan joku lumivuori tai jotain sinne päin. Ihan superherkullinen kakku!










Tumma sokerikakkupohja, vuoka halkaisijaltaan 22 cm (suluissa 25 cm vuoka)
4 munaa (6)
1 1/2 dl sokeria (2 dl)
1 dl vehnäjauhoja (1 1/2 dl)
1/2 dl perunajauhoja (1 dl)
1 tl leivinjauhetta (1 1/2 tl)
1 tl vaniljasokeria (1 tl)
1/2 dl tummaa kaakaojauhetta (1/2 dl)
Kostutukseen:
n. 1 1/2 dl maitoa tai mehua
Suklaamoussetäyte:
200 g tummaa suklaata
2 1/2 dl vispikermaa
200 g mascarponea, vaniljatuorejuustoa tai maustamatonta tuorejuustoa + vähän vaniljasokeria
Kerrosten pohjalle:
aprikoosimarmeladia
Koristeluun:
n. 5 dl vispikermaa tai Flora Vispiä
2 rkl vaniljakreemijauhetta
hopeisia pieniä helmiä ja sinisiä kiteitä

Vatkaa munat ja sokeri paksuksi vaahdoksi. Siivilöi kuivat aineet varovasti käännellen sekaan. Voitele ja jauhota n. 22 cm irtopohjavuoka ja kaada taikina siihen. Paista 175-asteisen uunin alatasolla 30 -40 minuuttia. Anna kakun jäähtyä hieman vuoassa ennen kumoamista. Kumoa kakkupohja alustalle ja anna jäähtyä loppuun. Voit tehdä pohjan jo päivää ennen täyttämistä ja säilyttää sitä muovipussiin kiedottuna kylmässä. Leikkaa kakku kolmeen osaan sahalaitaisella pitkäteräisellä veitsellä. 

Sulata täytteen suklaa mikrossa tai vesihauteessa ja anna jäähtyä vähän. Vaahdota sillä aikaa kerma ja sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää suklaa ja sekoita tasaiseksi. Anna täytteen jähmettyä kylmässä ainakin puoli tuntia ennen kakun kokoamista. Levitä kakkupohjille kostutuksen jälkeen ohut kerros aprikoosimarmeladia ennen täytteen levittämistä. Täyte on tosi jähmeää, levitä sitä hitaasti keskeltä reunoille päin. Kostuta myös päällimmäinen kakkulevy. Kiedo kakku tiukasti kelmuun ja anna maustua seuraavaan päivään. 

Vaahdota kerma vatkaimella ja lisää vaniljakreemijauhe sihdin läpi loppuvaiheessa. Levitä kerma veitsellä tai pursota haluamallasi tavalla. Huomioi, että pursotettaessa kermaa tarvitaan hieman enemmän. Koristele hopeahelmillä ja sinisillä kiteillä.


8 kommenttia:

  1. Tämä ei olla muuta kuin hyvää!!!
    Resepti siis talteen ja kokeilemaan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vakuutan sinulle, että tämä on loistavan makuinen kakku! :)

      Poista
  2. Ehdottomasti laitetaan ohje talteen. Tätä tullaan testaamaan jossain vaiheessa, on varmasti hyvää ja mehevää. Kiva, kun laitoit määrät kahteen erikokoiseen kakkuun :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä tosi herkullinen kakku, tulipa mieleeni, että toimisi varmaan hyvin myös rullalla kääretortun tapaan, silloin ei kannata jähmettää täytettä kuin vähän ennen sen levittämistä!

      Poista
  3. Nam! On varmasti hyvää! Lämpimät onnittelut synttärisankarille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kakku maistui varsinkin synttärisankarille, välitän tälle "lätkäjätkälle" onnittelut!

      Poista
  4. Suklaa ei koskaan petä :) On kyllä oikea herkkukakku!
    Pikku-fani lähettää synttärionnittelut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen oikeastaan vasta nyt löytänyt suklaan ihmeellisen maailman, siitä tulee kyllä hyviä kakkuja. Synttärionnittelut menevät varmasti perille!

      Poista