tiistai 10. kesäkuuta 2014

Pinaatti-ricottataskut tomaattikastikkeessa

Ihanaa, tänään syötiin eka kertaa uudella terassilla äidin ja isän vanhan valkoiseksi maalatun pöytäryhmän äärellä. Sen verran meni taas aikaa pihalaattojen kanssa, että ruoan oli syytä tulla tosi nopsaan. Suoraan sanoen tuuppasin ainekset pannulle katsomatta yhtään mistään apuja. Vaikka tuorepasta olikin kaupasta ostettua, olin ihan tyytyväinen suoritukseeni. Mulla on pihalla kasvamassa sekä ihan tavallista vihreää että tumman violettia basilikaa, laitoin niitä molempia sekaan. Aterian kruunasi bufalamozzarella. Ruoka oli oikein hyvää, pastaa karsastava Isäntä kehui sen maasta taivaaseen, yes!










4:lle hengelle:
1 rasia (250 g) pinaatti-ricottajuustotäytteisiä tuorepastataskuja (Lidl)
2 pkt (á 120 g) Amerikan pekoni marmoria
2 valkosipulin kynttä
muutama tomaatti tai kirsikkatomaatti
1 prk (400 g) tomaattimurskaa
1 tetra (500 g) paseerattua tomaattia
suolaa
mustapippuria myllystä
tuoretta basilikaa
2 palloa bufalamozzarellaa

Kuutioi pekoni ja paista sitä kuivalla pannulla ilman rasvaa. Laita loppuvaiheessa pilkotut valkosipulin kynnet sekaan. Lisää lohkotut tomaatit ja anna niiden pehmitä hiukan. Lisää tomaattimurska, paseerattu tomaatti, suola, pippuria ja reilu määrä suikaloitua basilikaa joukkoon. Keittele kastiketta vähän aikaa kokoon ja lisää tortelliinit joukkoon kypsymään. Keitä vielä vähän kauemmin mitä tuorepastapaketin ohjeessa sanotaan. Pasta kypsyy kastikkeessa hieman hitaammin kuin vedessä. Revi mozzarellapallot päälle ja koristele muutamalla basilikan lehdellä. Tarjoa heti.


2 kommenttia:

  1. Herkullista! Ja onnea uudelle terassille :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu, oli kyllä hyvää, loput eväänä töissä tänään. Kiitokset, kiitokset, täällä mä terassilla kirjoittelen...

      Poista