keskiviikko 6. elokuuta 2014

Grillattua, marinoitua maksaa

Meillä on ollut tapana aina silloin tällöin syödä marinoitua naudan maksaa joko grillattuna tai sitten pannulla paistettuna. Löysin muutamia reseptejä, joissa maksa marinoitiin ja sitten vielä leivitettiin ennen paistamista. Ei sitä mun mielestäni sen marinoimisen jälkeen mitään leivittää tarvitse. Suoraan pannulle tai grilliin vaan. Niin kuin muinakin hellepäivinä, meillä syötiin päivän pääruoka aika myöhään. Ruokapöydässä ei onneksi tarvinnut olla ihan kahden, vanhempi poika tyttöystävänsä kanssa sekä mun vanhemmat olivat saapuneet visiitille. Hyvä niin, sillä karjalaiset sukujuuret omaavana olen aina todella ilahtunut ruokavieraista. Leipää, salaattia ja sitä sun tätä grillistä, niillä mentiin ja kaikki saivat vatsansa täyteen. Siihen maksaan vielä mennäkseni en kuolemaksenikaan muistanut miten olen sitä marinoinut, joten ennakkoluulottomasti keksin marinadin siitä vaan suit sait. Maksaan uskalsi koskea ruokailijoista kolme; minä itse, Isäntä ja mun äiti. Me oltiin kaikki sitä mieltä, että marinadi oli oikein hyvin onnistunut, samoin oli Isäntä onnistunut grillauksessaan. Aivan täydellistä marinoitua, grillattua maksaa!








650 -700 g naudan maksaa
Marinadi:
1/2 dl punaviiniä
3 rkl oliiviöljyä
2 -3 valkosipulin kynttä
timjamia, meiramia, rosmariinia tuoreena tai kuivattuna
hiven suolaa
mustapippuria myllystä
1/2 dl appelsiinimehua

Poista naudan maksasta kalvot ja viipaloi se. Jos haluat pienempiä paloja, puolita maksa ennen viipalointia. Sekoita marinadin ainekset. Voit laittaa marinadiin kaikkia kolmea yrttiä tai vain paria laatua. Tuoreet yrtit voi laittaa oksina ja valkosipulin kynnet vähän pilkottuna. Anna maksan marinoitua ainakin tunnin ajan kylmässä. Marinadi on sen verran juoksevaa, että voit vähän ravistella maksasiivuja ja nostaa ne suoraan grilliin. Kannattaa maistaa maksan kypsyys grillistä, samoin suola ja ripotella siivujen päälle tarvittaessa vähän lisää. Nauti heti grillaamisen jälkeen hyvän salaatin kanssa.








Ei kommentteja:

Lähetä kommentti