sunnuntai 3. elokuuta 2014

Pizzapohja leivinjauheella - uunipellillinen

Mulla on ollut sellainen mielikuva, että ainoa oikea kohotusaine kunnon pizzalle on hiiva. Nyt muutaman kerran tehtyäni pizzapohjan tällä  reseptillä, voin sanoa, että katin kontit, leivinjauheella kohotettuna tulee todella herkullista pizzaa. Pizzasta tulee ohutpohjainen ja rapea, oikein herkullinen. Jos sitä jää tähteeksi, se on oikein hyvää vielä seuraavanakin päivänä, vaikka lounaalla. Se kestää hyvin lämmityksen, eikä kuivu. Olen tehnyt pizzaa kummallakin tyylillä, sekä pelkistä vehnäjauhoista, että vehnäjauhoista ja ruisjauhoista, molemmat ovat hyviä. Pizzapohjan saa helposti kaulittua leivinpaperin päälle pellille, kun öljyää muovisen kaulimen ja kaulitsee sillä, lisää jauhoja ei tarvita taikinaa kuivattamaan. Jotta pizzan reunat saa ihan suoriksi, viimeisen silauksen reunoille saa tehtyä öljytyin käsin. Kuten reseptistä huomaatte, ei ole niin tarkkaa, mitä aineita pizzapohjassa käyttää, herkulliseen lopputulokseen pääsee monella tavalla. Täytä pizza haluamallasi tavalla, mutta älä laita liikaa täytteitä, vähempi parempi! Vinkkinä voin sanoa, että kannattaa kokeilla tomaattikastikkeen päälle ohut kerros sinappi-kurkkusalaattia ennen muita täytteitä, se antaa kivan säväyksen pizzalle.






uunipellillinen, 60 cm leveään uuniin:
5 dl vehnäjauhoja (max puolet voi olla ruisjauhoja)
2 dl vettä tai maitoa
50 g voi- tai margariinisulaa tai 2 rkl öljyä
1 tl suolaa
2 tl leivinjauhetta

Sekoita ensin kuivat aineet vehnäjauhoihin, lisää sitten loput ainekset jauhoseokseen. Sekoita taikina, ei tarvitse vaivata. Kaulitse se heti leivinpaperin päälle uunipellille. Pinnalta öljytyllä muovikaulimella tai muovipullolla on hyvä kaulita. Öljyä lopuksi vielä kädet ja viimeistele reunat öljytyin käsin. Levitä päälle haluamasi täytteet ja paista pizzaa 220-asteisen uunin keskitasolla 15 -20 minuuttia.


7 kommenttia:

  1. Minä kanssa väkersin tässä pizzaa pannupizzaa vain tälläkertaa. Pizzat on siitä mukavia kun saa laitettua vaikka mitä sisään ja kaikki tykkää.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olet aivan oikeassa, päälle uppoavat milloin mitkäkin jämät, ja hyvää tulee. Mulla on nyt ihan uutena tuo, että laitan tomaattikastikkeen päälle sinappikurkkusalattia ennen muita täytteitä, se toimii myös aika hyvin!

      Poista
  2. Ihanaa että joku on niin fiksu että kertoo uunipellin koon tässä siis 60cm olevaan uuniin.Minullakin on 60cm uuni.Mutta erittäin harva laittaa uunin kokoa ohjeisiin ja se on olennaisen tärkeä asia tietää,onnistumisen takaamiseksi.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta, yritän jatkossakin muistaa laittaa uunipellillisissä resepteissä tuon uunin leveyden. Itse aina välillä kaipaan resepteihin sitä, että paistetaanko ylhäällä, keskellä vai alhaalla, sekin on olennainen tieto. Välillä sitä tietoa saa etsiä muista resepteistä, jos ei satu muistamaan tai on tekemässä jotain ihan uutta juttua.☺

      Poista
  3. Kiitos tästä pohjasta. Oli todella hyvä ja tulen käyttämään tätä toistekin :)

    VastaaPoista
  4. En ymmärrä tuota ainaista pliisun makuisen tomaattikastikkeen käyttöä; ketsupilla saa jo heti mausteisuuttakin pizzaan. Sivelen aina ketsuppia pohjaan.

    VastaaPoista
  5. No joopa, tuli kokeiltua leivinjauheella maku sama kuin kaupassa myydään paketti johon kuuluu pohja sekä tomaatti sose, kyllä ainoa oikea hiivalla tehty pohja on paras ja paisto tietenkin vain ja ainoastaan kivi arinalla.

    VastaaPoista