tiistai 25. marraskuuta 2014

Mansikka-marenkimoussekakku

Meni tosi pitkä aika ennen kuin tämä kakku päätyi tänne blogiin. Mulla kävi kakun kanssa tosi hassusti, pari kappaletta niitä lässähti ihan muusiksi. Kakut olivat vielä menossa yhteen kahvitilaisuuteen. Harmitti niin paljon, että ajattelin, etten enää koskaan tämä tyylistä tee. Sitten tulin kuitenkin toisiin ajatuksiin ja testasin kakkua uudelleen, kun mun kaverini oli meillä kylässä, kakku onnistui täydellisesti, me molemmat tykättiin unelmankevyestä, suuhun sulavasta rakenteesta tosi paljon. Tulin siihen johtopäätökseen, ettei tällaista unelman kevyttä kakku voi kuljettaa mihinkään, se pitää syödä paikan päällä, muuten se lässähtää. Se kakku, mitä me mun ystäväni kanssa syötiin, pysyi ihan täydellisesti koossa vielä seuraavanakin päivänä. Seuraavalla kerralla laitan päälle vielä kevyemmän koristelun. Tämä henkäyksen kevyt, ihana marenkijuustokakku on niin herkkä, ettei sitä kannata kuljetella mihinkään, eikä laittaa päälle mitään raskasta, ihan kevyet koristelut vaan. Silti suosittelen kakkureseptiä lämpimästi, hienostunut ja ihanan makuinen kakku!


Ensimmäiset kakut:






Toinen kakku:








22 -25 cm halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Pohja:
260 g Domino-keksejä tai 200 g Diggestive-keksejä
75 g voita tai margariinia
Marenki:
5 valkuaista
2 dl sokeria
Täyte:
marenkia
6 liivatetta
2 rkl sitruunamehua
350 g mansikoita
5 dl kuohukermaa

Vuoraa irtopohjavuoka leivinpaperilla. Murskaa keksit, sulata rasva ja sekoita ne keskenään. Taputtele pohja-ainekset vuokaan. Jos käytät Domino-keksejä, taputtele pohjan ainekset kevyesti vuokaan, ettei pohjasta tule liian kovaa. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet marenkimoussen. Tee marenki kuivassa, puhtaassa astiassa. Vatkaa valkuaisia koko ajan. Kun marenki on alkanut muodostua, lisää sokeri erissä koko ajan vatkaten. Marenki on valmista, kun se on niin kiinteää, että se pysyy astiassa, vaikka käännät sen ylösalaisin. Soseuta mansikat ja vatkaa kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita keskenään marenki, mansikkasose ja kermavaahto. Liota liivatteet kylmässä vedessä, purista niistä vesi pois ja sulata kuumaan sitruunamehuun. Kaada liivateseos ohuena nauhana marenkinmoussen joukkoon ja sekoita kevyesti lastalla. Kaada mousse pohjan päälle ja anna hyytyä kylmässä ainakin neljä tuntia, mielellään seuraavaan päivään. Älä käytä koristeluun mitään raskasta, sillä kakku on tosi kevyt rakenteeltaan äläkä kuljeta mihinkään, sillä rakenne kärsii autoilusta. 




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti