torstai 20. marraskuuta 2014

Nopea tomaattikastike pizzalle

Pizzaa tekee mieli, muttei aina jaksa tehdä kaikkea pitkän kaavan mukaan. Täällä tai täällä on resepti nopealle leivinjauheella kohotettavalle pizzapohjalle. Mun mielestäni pizza vaatii kuitenkin hyvän tomaattikastikkeen ennen täytteitä, muttei sitäkään aina viitsi keitellä kokoon pitkiä aikoja. Nykymaailman meno on sen verran kiivasta, ettei aina vaan olevinaan ehdi. Nou hätä, siihenkin löytyy hyvä resepti, joka on viidessä minuutissa valmis, sisältää vain muutaman aineksen ja maku on ihan loistava. Kastikkeessa kannattaa panostaa laadukkaaseen tomaattimurskaan, ostaa esim. Muttia. Jos kastiketta tekee uunipellilliseen pizzaa, sitä jää vähän yli. Se loppu kannattaa käyttää pastan kanssa tai ruuanlaitossa. Itse laitoin jämät dippikastikkeen joukkoon, ne sopi sinne tosi hyvin. Mä oion aina tarvittaessa kurvit suoriksi tällä kastikkeella, joka valmistuu niin nopeasti, että siinä Jamie Oliverkin 15 minuutin kokkailuineen kalpenee!








3 -4 pienemmälle pizzalle tai uunipellilliselle
400 g laadukasta tomaattimurskaa (Mutti)
2 rkl oliiviöljyä
2 tl suolaa
1 rkl kuivattua tai kourallinen tuoretta basilikaa
ripaus sokeria

Laita ainekset kattilaan ja keittele 5 minuuttia, että maut sekoittuvat keskenään. Käytä pizzan kastikkeena. Jos kastiketta jää yli, käytä loput ruoanlaitossa.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti