torstai 17. syyskuuta 2015

Katkarapusuupalat

Kauniin vaaleanpunaisiin katkarapusuupaloihin sain idean joskus vuosia sitten katsomastani Nigella Lawsonin ruokaohjelmasta. Nigella teki katkarapucocktailin vähän tähän tapaan. Mulla cocktail jalostui tällä kertaa pieniksi suupaloiksi, joita voi tarjota ruokahalun herättäjänä ennen ateriaa tai vaikka illanistujaisten pikku herkkupaloina. Ne voi tehdä etukäteen valmiiksi, mutta voi tarjota ihan välittömästikin, maku on heti kohdallaan, eikä vaadi tasaantumista. Omat maistelulusikkani tilasin Verkkokaupasta edulliseen hintaan, mutta suupalat saa kauniisti tarjolle ihan tavallisissa ruokalusikoissakin.





 1,5 dl kreikkalaista tai turkkilaista jugurttia
1 dl majoneesia
2 rkl ketsuppia
pari purausta sitruunamehua
5 -7 tippaa tabascoa
1 tl sokeria
ripaus suolaa
ripaus cayennepippuria
vajaa 1/2 punttia tilliä
1-2 sulatettua isoa (pakaste)katkarapua/lusikka 
Koristeluun:
ruohosipulia

Hienonna tilli ja laita pienehköön kulhoon kaikki ainekset katkarapuja lukuunottamatta annetussa järjestyksessä. Sekoita huolellisesti. Laita massaa lusikoihin, päälle katkarapu ja koristele ruohosipulilla.  Suupalat voi tarjota heti tai tehdä lusikoihin tarjoilualustalle valmiiksi odottamaan tarjoilua. Laita siinä tapauksessa ne kylmään tarjoiluhetkeen asti.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti