lauantai 15. kesäkuuta 2013

Banaanikakku

Alkuviikolla pari banaania näytti hedelmäkulhossa siltä, että lähtö on lähellä. Niistähän saisi vielä tehtyä banaanikakkua. Mulla on muutama banaanikakkuresepti, mutta mikään niistä ei suoraan houkutellut, tai sitten olisin tarvinnut enemmän banaaneja. Uskaltauduin siis kokeilemaan oman reseptin laatimista. Se on joskus näissä leivonnaisissa pieni riski, kun amatöörinä ei tiedä miten kaikki aineet reagoi keskenään. Näytti lupaavalta, kun uunista ei tullutkaan ulos pannukakku ja tuoksukin sai veden kielelle. Sitten vielä muutaman päivän odotus ennen maistamista. Kannatti odottaa...Muista ottaa aineet ajoissa huoneenlämpöön!



100 g voita
2 dl sokeria
1 dl fariinisokeria
2 munaa
2 dl kermaviiliä
2 banaania
4 1/2 dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl kardemummaa
2 tl kanelia
1 dl kylmää kahvia

Vaahdota ensin voi ja sokerit kulhossa. Lisää munat yksitellen vatkaten. Otetaan puuhaarukka käyttöön ja seuraavaksi lisätään kermaviili ja haarukalla muussattu banaani. Lisää jauhot, joihin on sekoitettu kuivat mausteet, siivilän läpi. Sekoita lopuksi kahvi taikinan joukkoon. Kaada taikina jauhotettuun rengas- tai muuhun kuivakakkuvuokaan. Paista uunin alatasolla 175 asteessa noin tunti.



Tarjoiluun: 
1 prk (200 g) creme fraichea
2 rkl tomusokeria
tilkka mantelilikööriä

Sekoita aineet keskenään ja tarjoa banaanikakun kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti