tiistai 4. kesäkuuta 2013

Jumalainen tomaattikeitto

Jotain evästä piti laittaa huomiseksi töihin lounaalle. Keittoa teki mieli, eikä sitten mitään koko illan kokkailua, vaan helppoa ja nopeaa. Lisäksi jääkaapissa nökötti yksinäisen näköinen ricottajuustopurkki, jolle en oikein ollut keksinyt mitään käyttöä. Kattila liedelle ja hommiin sitten vaan. Lopputulos vei kielen mennessään...



4 -6:lle hengelle
1 sipuli silppuna
2 valkosipulin kynttä pilkottuna
1 porkkana raasteena
1 -2 rkl oliiviöljyä
5 tomaattia paloiteltuna
500 g paseerattua tomaattia
1 rkl fariinisokeria
1 tl timjamia kuivattuna
7 dl vettä + 2 kasvisliemikuutiota
muutama tippa tabascoa
2 tl tummaa balsamiviinietikkaa
1 prk (250 g) ricottajuustoa
suolaa, pippuria 
Tarjoiluun:
krutonkeja, mascarponejuustoa

Kuullota sipulit ja porkkanaraaste  öljyssä kattilassa. Lisää tomaatit. Kun tomaatit ovat hieman pehmenneet, lisää loput aineet suolaa ja pippuria lukuun ottamatta. Anna keiton porista n. 10 minuuttia. Mausta suolalla ja pippurilla. Soseuta keitto sauvasekoittimella. Jaa keitto kulhoihin, päälle lusikallinen mascarponea ja krutonkeja. Nauti. Sopii erinomaisesti alkupalakeitoksi juhlavaankin ruokailuun.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti