perjantai 7. maaliskuuta 2014

Tomaatti-mozzarellaritarit

Isännän synttäreitä kahviteltiin vielä kerran kuuden hengen voimin  arki-iltana. Suolaisen puolen päätin kuitata jollakin todella nopealla jutulla. Löysin kätköistäni jostain aikakauslehdestä peräisin olevan reseptin, jossa oli käytetty patonkia, vuohenjuustoa, tomaattia ja basilikaa. Kuulosti muuten hyvältä, mutta vuohenjuusto vaihtuisi tällä kertaa mozzarellaan, koska epäilin, että se ei maistuisi kaikille. Leivät kostutettiin munaseoksessa ja paistettiin molemmin puolin pannulla ennen päällisten laittamista. Tätä simppeliä, nopeasti valmistuvaa, mutta ah, niin herkullista reseptiä kannattaa kokeilla, meillä tehdään näitä vielä monen monta kertaa!








n. 25 kpl valmiita leipiä
2 esipaistettua patonkia
4 munaa
n. 4 rkl maitoa
4 valkosipulin kynttä murskattuna tai 2 tl valmista valkosipulimurskaa
suolaa
mustapippuria myllystä
Paistamiseen:
oliiviöljyä
Päälle:
4 palloa mozzarellaa (tai 400 g halkaisjaltaan patongin paksuista vuohenjuustoa)
13 kirsikkatomaattia halkaistuna (yhdestä rasiasta)
25 basilikanlehteä (yhdestä ruukusta)
Lisäksi:
cocktailtikkuja

Paista patongit pakkauksen ohjeen mukaan hieman ennen tarjoilua. Sekoita laakeassa astiassa munat, maito, valkosipuli ja mausteet. Leikkaan patongit siivuiksi ja kasta siivut munamaitoon molemmin puolin, niin että ne kostuvat kunnolla. Paista leipäviipaleet pannulla öljyssä molemmilta puolilta ja nosta tarjoilualustalle. Leikkaa mozzarellapallot siivuiksi ja asettele yksi siivu jokaiselle patonginpalalle. Lisää päälle kirsikkatomaatin puolikas leikkuupinta alaspäin. Laita päällimmäiseksi basilikan lehti ja viimeistele leipä kiinnittämällä päälliset coctailtikulla leipään kiinni. Tarjoa heti.


3 kommenttia:

  1. Oih, kylläpä kuulostaa herkulta! Tämä menee takuuvarmasti kokeiluun.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olivat sen verran hyviä ja mun mielestä kivan näköisiä, että meillä tullaan tekemään näitä jatkossakin, nää kannattaa kyllä kokeilla!

      Poista
  2. Tein näitä tänään aivan tämän ohjeen mukaisesti. Ovat kauniita ja hyvän makuisia. Mahtava idea tuo patongista tehty ritari ja aionkin tehdä niitä jatkossa erilaisilla päällyksillä. Mielikuvitus vain rajana millä päällystää ne.

    VastaaPoista