torstai 18. heinäkuuta 2013

Mustapekan mehevä kasvispiirakka

Mulla oli synttärit jo viime kuun lopulla, mutta vasta nyt onnistuin kokoamaan kaikki mun rakkaat ihmiset saman pöydän ääreen yhtä aikaa. Mummut ja papat yleensä tulee, kun kutsu käy, mutta se muu porukka onkin sitten vaikeempi yhtälö. Isännän työvuorot, vanhemman pojan iltavuorot urheilutoimittajana ja sitten on vielä se pahnanpohjimmainen; jääkiekkoilijan kesä tuntuu olevan aktiviteetteja täynnä! Tässä tulee sen onnistuneen piirakan resepti. Tää on Pirkka-lehdestä peräisin. Tein sen ensimmäistä kertaa, hyvä, mehevä piirakka! Alkuperäisohjeesta poiketen en nyppinyt kylmää rasvaa sekaan vaan laitoin sen huoneenlämpöisenä. En myöskään laittanut pohjaa kylmään vaan laitoin täytteen heti päälle ja piirakan uuniin. 


8:lle hengelle
Pohja:
2 dl vehnäjauhoja
1 dl 4-viljan hiutaleita
2 tl leivinjauhetta
150 g voit
1/2 dl vettä
Täyte:
2 sipulia hienonnettuna
2 valkosipulin kynttä hienonnettuna
2 porkkanaa raasteena
1 pienehkö kesäkurpitsa raasteena
1 rkl öljyä
1 pkt (100 g)Mustapekka-juustoa
1/2 tl suolaa
3 munaa
1 tlk (2 dl) ruokakermaa

Laita kaikki pohjan ainekset kulhoon ja sekoita hvyin. Rasva huoneenlämpöisenä. Taputtele taikina piirasvuoan pohjalle ja reunoille. Lorauta pannulle öljyä ja kuullota sipuleita, porkkanaa ja kesäkurpitsaa pannulla, kunnes kaikki kasvisten neste on haihtunut. Lisää joukkoon murusteltu tai paloiteltu Mustapekka-juusto. Mausta suolalla ja anna hieman jäähtyä. Sekoita munat ja ruokakerma keskenään ja lisää pannulle. Sekoita hyvin. Kaada seos pohjan päälle. Paista 200 asteessa uunin alatasolla noin 25 minuuttia. Tarjoa haaleana.









Ei kommentteja:

Lähetä kommentti