perjantai 14. kesäkuuta 2013

Pekoniin kiedottu kalkkunanfilee

Tänään syötiin täytettyä kalkkunan filettä pekoniin kiedottuna, uusia perunoita keitettynä, tsatsikia ja vesimeloni-paprikasalsaa. Halusin täytteen kalkkunaan, mutten halunnut halkaista ja sitten taas sitoa filettä, joten ainoa vaihtoehto oli käyttää keittiöveistä. Ihan hyvän kolon sillä sai aikaan, kun vähän pyöritteli veistä fileen sisällä. Pekoni pysyi hyvin kalkkunan pinnalla, ei tullut "ilmarakoja" Maku oli niin herkullinen ja paisti mehevä, että tätä valmistetaan vielä toisen ja viidennenkin kerran!  Pekonikuorrutus tuo kalkkunalle miellyttävän miedon savun maun. Feta sopii hyvin täytteeksi, koska se tuo kalkkunalle suolaisuutta sisältä päin.



6:lle hengelle
kalkkunan filee maustamaton
1 pkt (170 g) Amerikan pekonia
suolaa
Täyte:
1/2 prk salaattijuustokuutioita öljymarinadissa

Työnnä veitsi sisälle kalkkunan fileen paksummasta päästä. Vie se niin pitkälle kuin pystyt,rikkomatta ohuempaa päätä. Kiepauta veitsi ympäri kolossa niin, että se suurenee. Ota veitsi pois ja käännä ohuempaa päätä vähän fileen alle. Näin ohuempi pää ei kuivu, vaan filee paistuu tasaisemmin. Täytä kolo salaattijuustokuutioilla. Hiero seuraavaksi suolaa fileen pintaan joka puolelle. Kiedo paketillinen Amerikan pekonia limittäin fileen päälle niin, että päät jäävät alapuolelle. Laita paistomittari fileen paksuimpaan kohtaan. Kypsennä ensin uunissa 200 asteessa 15 minuuttia, laske sitten lämpö 150 asteeseen. Jatka paistamista, kunnes fileen lämpötila on 72 -75 astetta. Ota filee uunista ja kääri se vähäksi aikaa folioon ennen leikkaamista.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti