torstai 22. elokuuta 2013

Ruokaisa lohisalaatti

Meillä syödään aika usein pääruokana lohisalaattia, kun tuo Isäntä savustaa lohta. Se vaan on niin hyvää! Tällä kertaa sain anopilta itse kylmäsavustetun lohifileen palan ja tein salaatin siitä. Se oli kylmäsavustunut 12 tuntia. Yleensä olen tehnyt salaattiin tilli-kermaviilikastikkeen, mutta kun mulla oli yksi avokado, joka huusi päästä johonkin ruokaan, se oli päästettävä tuskastaan. Kastikkeen valmistin siitä ja tulikin todella hyvää, kuohkeata, nam!








4:lle hengelle (pääruuaksi):
200 -250 g kylmäsavulohta
4 kypsää perunaa
suolaa
1 punasipuli
3 tomaattia
pätkä kurkkua
1 prk sitruunatäytteisiä oliiveja
2 -3 keitettyä munaa
sitruunan lohkoja
Lisäksi:
avokadokastiketta

Kuori ja siivuta tai kuutioi perunat rouhean kokoisiksi paloiksi. Paloittele sipuli renkaiksi tai puolikkaiksi renkaiksi. Kuutioi tomaatit ja kurkku. Valuta oliivit ja kuori sekä lohko munat. Pese sitruuna huolellisesti, kuivaa ja leikkaa sekin lohkoiksi. Laita tarjoiluastiaan ensin perunat, ripottele suolaa niiden päälle ja sekoita. Hetken kuluttua, kun suola on hieman imeytynyt perunoihin, lisää sipuli, tomaatit, kurkku ja oliivit. Sekoita salaatti ja lisää lohkotut munat varovasti päälle. Lisää kastiketta salaatin päälle tai laita se erikseen tarjolle, jolloin jokainen voi lisätä sen lautaselleen. Laita viimeiseksi päälle jokaista syöjää varten sitruunan lohko, jolla hän voi itse maustaa salaattia lautasellaan. Sopii vallan mainiosti pääruuaksi tai illanistujaisiin.

2 kommenttia:

  1. Tää on salaatti mun makuuni! Lohta voisin syödä joka päivä!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Samat sanat, en vielä ole kyllästynyt. Mukava joskus, varsinkin kesällä, syödä kylmää pääruokaa!

      Poista