keskiviikko 26. kesäkuuta 2013

Hyydytetty kinkkukakku

Synttäritarjoiluksi päätin tehdä työkavereille kinkkukakkua ja laiskuuttani hyydytetyssä muodossa, se on niin paljon nopeampi ja helpompi kuin voileipäkakku. Mulla on halkaisijaltaan 28 cm irtopohjavuoka, joten aineet piti miettiä sen mukaan. Kakku onnistui todella hyvin, sekä maku, rakenne, että ulkonäkö onnistuivat nappiin. Mielestäni usein hyydytettyjen voileipäkakkujen ulkonäkö ei ole paras mahdollinen, kun aineksia ei ole pilkottu tarpeeksi pieniksi. A ja O on siis terävä veitsi ja ainekset tarpeeksi pieneksi silpuksi. Koristeluunkaan ei tarvita paljon aineita eikä aikaa ja kakusta saa kuitenkin tosi näyttävän näköisen. Mausta kaikki pitivät todella paljon ja olin siihen itsekin tyytyväinen, tätä tullaan tekemään usein!




n. 20 hengelle
100 g voita sulatettuna
Täyte:
2 dl kuohukermaa
8 liivatelehteä + kylmää vettä
3 rkl maustekurkun lientä
2 dl maustekurkkukuutioita
2 dl punaista paprikaa kuutioina
runsas 1 dl ruohosipulia silppuna
1/2 dl tilliä silppuna
2 rkl sinappia
sitruunan mehua puristettuna
suolaa, mustapippuria myllystä
Koristeluun:
herneenversoja

Pingota leivinpaperi irtopohjavuoan ja renkaan väliin. Leikkaa leivän siivuista reunat pois. Jauha leipä monitoimikoneessa, tehosekoittimella tai muulla tavalla. Sulata rasva ja sekoita murujen joukkoon. Taputtele leipämuruseos tiiviisti irtopohjavuoan pohjalle. Laita kylmään siksi aikaa, kun teet täytettä.

Pilko ensin terävällä veitsellä mahdollisimma pieniksi maustekurkku, paprika, saunapalvikinkku, ruohosipuli ja tilli. Liota liivatelehtiä 5 -10 minuuttia kylmässä vedessä. Vatkaa kerma vaahdoksi. Laita kulhoon jugurtti ja tuorejuusto ja vatkaa notkeaksi. Lisää maustekurkku, paprika, saunapalvikinkku, yrttisilput, sinappi, sitruunamehu ja mausteet. Sekoita huolellisesti. Kuumenna kurkkuliemi kiehuvaksi ja liuota kuiviksi puristellut liivatelehdet siihen. Anna jäähtyä hiven ja lisää jugurttiseoksen joukkoon ohuena nauhana koko ajan puuhaarukalla sekoittaen. Lisää viimeisenä kermavaahto varovasti käännellen joukkoo. Kaada seos pohjan päälle ja tasoita pinta. Peitä ja vie kylmään. Tämän kokoisen kakun on parasta olla kylmässä yön yli.

Koristelu: Taita saunapalvikinkkusiivu kahtia, samoin Härän kylmäsavupaistisiivu. Laita siivu päällekkäin niin, että saunapalvi on alla. Kierrä rullalle ruusuksi ja leikkaa terävällä veitsellä alaosasta pätkä pois. Asettele ruusut kakun päälle ja laita herneenversoja ympärille koristeeksi, valmista on!

24 -26 cm irtopohjavuokaan vähän vähemmän joitakin aineita; ei ihan koko pakettia ruisleipää, 75 g voita, n. 8 dl jugurttia, 6 liivatelehteä, 2 rkl maustekurkun lientä, n. 1,5 dl maustekurkkukuutioita ja paprikaa, sekä 150 g saunapalvikinkkukuutioita. Muita aineita voi laittaa ohjeessa olevan määrän.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti