sunnuntai 7. heinäkuuta 2013

Amerikan pekoniin käärittyjä possun noisetteja meloni-salaattipedillä

Halusin tarjota eilisen illallisen lihan salaattipediltä. Possun filee grillattiin noisetteina pekoniin käärittynä. Taas tuli todistettua, että rypsiporsaan liha pysyy tosi mehevänä grillatessa. Ihana salaatti ja mielestäni myös salonkikelpoinen ulkonäöltään. Salaattikastike kruunasi kokonaisuuden.



Amerikan pekoniin käärityt possun noisetit
1 pss (170 g) Amerikan Pekonia
puisia varrastikkuja

Ota possun filee huoneenlämpöön ainakin puoli tuntia ennen grillaamista. Laita varrastikut veteen likoamaan, etteivät pala grillissä. Kuivaa fileen pinta talouspaperiin. Pätki se 9:ään tasamittaiseen osaan. Kiedo jokaisen palan ympärille yksi siivu Amerikan Pekonia. Paketissa on 9 siivua. Pujota varrastikun pituuden mukaan joko 2 tai 3 noisettia/tikku vierekkäin siten, että pekonin päät ovat "sisälle" päin. Näin ne pysyvät noisettien ympärillä grillatessa.  Grillaa kypsiksi molemmin puolin.




Salaattipeti possun sisäfileenoiseteille
friseesalaattia
tammenlehtisalaattia
hunajamelonia viipaleina
verkkomelonia viipaleina
1 punainen chili pieneksi pilkottuna (siemenet pois)

salaattikastike de luxe erikseen tarjottuna

Asettele vuorotellen kummankin salaatin lehtiä laakealle tarjoiluvadille niin, että reunat näyttävät hyvältä. Lado seuraavaksi kumpaakin melonia limittäin salaattien päälle. Ripottele chilisilppu meloniviipaleille ja asettele grillatut noisetit vadin keskelle. Tarjoa kastike erikseen.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti