tiistai 4. maaliskuuta 2014

Ristiäiskakku

Tein tässä taannoin ristiäiskakun poikavauvan ristiäisiin. Kakun piti riittää maksimissaan kahdellekymmenelle hengelle, toiveena oli, ettei täytteessä olisi mansikkaa, mantelia tai pähkinää. Tuo ammattilaisten käyttämä täytekakkuresepti, jossa kaikki aineet punnitaan vaa'alla on kyllä kaikkein paras täytekakkupohja, mihin olen ikinä törmännyt, se on erittäin maukas, koostumukseltaan hyvä ja ohjeita noudattaen onnistuu varmasti. Oli ilman muuta selvää, että käyttäisin tätä reseptiä. Tein pohjan paria päivää ennen juhlaa, jäähdytin sen ja laitoin muovipussissa yöksi kylmään, jotta se säilyttäisi mehevyytensä. Päivää ennen ristiäisiä täytin kakun. Täytettä laitoin kahteen väliin, niiden piti olla runsaat ja maistuvat. En halunnut käyttää liivatteita täytteiden hyydyttämiseen vaan tein tummasta suklaasta ja valkosuklaasta sekä vadelmasta täytteet, jotka hyydytettiin ilman liivatteita. Suklaatäyte on peräisin Kinuskikissalta ja valkosuklaa-vadelmatäytteen löysin vanhasta Ruokamaailma-lehdestä.  Mun piti ensin laittaa kakun päälle kuva, mutta onnistuin saamaan siihen vekin, kun se kostui siinä päällä, joten nopeana ratkaisuna tein päällekin kermapursotukset ja koristelin kakun hillitysti käyttäen kahta eri sinistä, koristerakeita ja koristehelmiä. Pursotuksina käytin reunoilla lainepursotusta, kakun päällä tein laidoille kysymysmerkki-pursotukset ja keskelle ruusukkeita. Kakku koristeltiin vielä kuvan ottamisen jälkeen muutamalla sinisellä koristeella. Parhaimmat onnittelut pienelle Luka-pojalle kauniista nimestä!














Kostutus:
vettä
sitruunamehua
sokeria
Suklaatäyte:
130 g tummaa suklaata
200 g maustamatonta tuorejuustoa
2 dl vispikermaa
Valkosuklaa-vadelmatäyte:
1 keltuainen
1/2 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
2 rkl appelsiinituoremehua
200 g valkosuklaata
100 g maitorahkaa
2 dl kuohukermaa
200 g (kotimaisia) pakastevadelmia
Valkosuklaa-vadelmatäytteen pohjalle:
Lemon curd-tahnaa
Pursotukset:
vispikermaa
sokeria
vaniljakreemijauhetta

Tee täytekakkupohja ohjeen mukaan, jäähdytä se ja laita muovipussissa kylmään yöksi. Vatkaa ensin suklaatäytteen kerma kovaksi vaahdoksi. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää joukkoon hieman jäähtyneenä. Levitä täyte kostutetulle alimmalle täytekakkulevylle. Laita jääkaappiin jähmettymään. Tee sillä aikaa toinen täyte. Kuumenna kattilassa keltuainen, sokeri, vaniljasokeri ja appelsiinituoremehu koko ajan sekoitellen, ettei seos pala. Ota liedeltä ja jäähdytä sekoitellen. Sulata suklaa vesihauteessa ja lisää keltuaisseokseen yhdessä rahkan kanssa. Vatkaa kerma vaahdoksi ja kääntele varovasti seokseen. Ota kakku jääkaapista, laita päälle toinen kakkupohja, kostuta se ja levitä ohuelti lemon curd-tahnaa päälle.Levitä sen jälkeen puolet valkosuklaatäytteestä kakulle. Asettele vadelmat harvakseltaan päälle (ei ihan reunoille) ja levitä loput täytteestä ja aseta viimeinen kakkukerros ylimmäksi. Kostuta se, vedä kelmu kakun ympäri ja päälle, laita kevyt paino päällimmäiseksi ja laita kakku maustumaan jääkaappiin yön yli. Tee pursotukset vasta tarjoilupäivänä ja koristele kakku.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti