lauantai 15. kesäkuuta 2013

Intialaiset broileripyörykät mausteisessa kastikkeessa

Taikina on aika pehmeää, joten vesiastia viereen ja pyörittely kostutetuin käsin. En ole ennen tehnyt pyöryköitä niin, että ne kypsyvät pannulla kastikkeessa. Käytin kastikkeessa turkkilaista jugurttia ja vähän jännitti, koska sille ei suositeltu pitkään kuumentamista. Hyvin siinä kävi. Lopputulos oli aivan ihana, pyöryköiden maku oli taivaallinen ja kastike mukavan sakeaa ottaen huomioon, että tein reseptin itse! Tarjosin lisänä basmatiriisiä, se keitetään ihan pakkauksen ohjeen mukaan. Riisin juju on lävikössä liottaminen, mitä kauemmin antaa kylmän veden valua lävikköön, sen parempi lopputulos tulee.



4:lle hengelle, n. 15 kpl
1 rkl inkivääriä raastettuna
1 iso valkosipulin kynsi raastettuna
1 muna
1/2 dl korppujauhoja
1/2 dl öljyä
1 tl suolaa
1/2 tl mustapippuria
1 tl garam masalaa
2 tl jauhettua juustokuminaa
1 tl sambal oelekia
Kastike:
2 valkosipulin kynttä raastettuna
1 sipuli pieneksi pilkottuna
öljyä
1/2 tl inkivääriä raastettuna
ripaus cayennepippuria


Laita kaikki aineet kulhoon ja vaivaa taikina käsin. Pyörittele suurehkoja pyöryköitä kostutetuin käsin leivinpaperille odottamaan. Laita paistokasariin tilkka öljyä (esim. auringonkukkaöljyä). Kuullota sipulit siinä. Lisää tomaattimurska, mausteet ja lopuksi jugurtti. Sekoita kastike tasaiseksi. Asettele pyörykät varovasti kastikkeeseen. Hauduttele miedolla lämmöllä n. 20 minuuttia. Voit sekoittaa kastiketta välillä varovasti pyöryköiden ympäriltä vaikka pikkulusikalla. Tarjoa basmatiriisin ja appelsiiniporkkanoiden kanssa.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti