lauantai 11. tammikuuta 2014

Paahdettu bataattikeitto

Mun jääkaapissa on jo jonkin aikaa ollut yksinäinen bataatti, jolle en ole keksinyt mitään käyttöä. Tänään se lamppu sitten syttyi ja valmistin siitä lounaaksi keittoa. Keiton mielettömän hyvää makua kuvastaa hyvin se, että Isäntä suorastaan ryntäsi hakemaan sitä lisää. Bataatti, porkkana ja peruna ovat pehmeän makuisia, joten laitoin siihen sipulia, valkosipulia, cayennepippuria ja sitruunamehua makua ja potkua antamaan. Kermaksi riittää hyvin 4 %:n ruokakerma. Jos joku sanoo, että kasvisruoka ei ole hyvää, hän kyllä huijaa!







1 bataatti
1 suuri porkkana
3 pienehköä perunaa
1 suuri sipuli
2 valkosipulin kynttä
tilkka oliiviöljyä
1 litra kasvislientä (tai 1 l vettä + 2 kasvisliemikuutiota)
suolaa, mustapippuria myllystä
cayennepippuria maun mukaan
1/2 sitruunan mehu
Tarjoiluun:

Kuori ja kuutioi bataatti, porkkana ja perunat. Kuori ja silppua sipuli ja valkosipuli. Kuullota kaikkia juureksia ja kasviksia tilkassa oliiviöljyä kattilassa. Jos käytät vettä ja liemikuutioita, kiehauta ne kattilassa. Lisää puolet kasvisliemestä kasvisten ja juuresten sekaan. Anna kiehua, kunnes kasvikset ja juurekset ovat pehmeitä. Soseuta keitto sauvasekoittimella ja lisää loput aineet. Sekoita ja kuumenna keitto. Tarjoa persiljaöljyn ja leivän kera.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti