maanantai 18. elokuuta 2014

Baileys-juustokakku

Mulla oli viime viikolla paikalla kaksi synttärisankaria, vanhempi poikani ja  nuoremman pojan tyttöystävä. Koska toinen tykkäsi Baileys-juustokakusta ja toinen prinsessakakusta, päätin tehdä molemmille omat kakut, pääsivät sitten muutkin kahvittelijat niistä nauttimaan. Tämä Baileys-juustokakku on vanhemman poikani lemppari. Ensimmäistä kertaa tein siihen Baileys-kiilteen, jonka bongasin Kotikokeista, se toimi oikein hyvin. Aion kakussa jatkossa käyttää tätä kiillettä. Muuten tein kakun samalla tyylillä, kun olen sen tähänkin asti tehnyt. Se on jo vuosia ollut mulla kahvipöydän vakioherkkuna, siitä pidetään kovasti.









24-senttiä halkaisijaltaan oleva irtopohjavuoka
Pohja:
200 g Diggestive-keksejä
50 g voita
Täyte:
5 liivatetta
3 dl kermaa
3 valkuaista
500 g (2 prk) mascarpone-juustoa
3 keltuaista
1 ½ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
1 dl Baileys-likööriä
Kiille:
1 dl Baileys-likööriä
2 liivatetta
Koristeluun: haluamasi väristä suklaata (tummaa, maitosuklaata valkoista suklaata)

Laita leivinpaperi irtopohjavuoan pohjalle. Murskaa keksit ja sulata rasva. Tee keksipohja ja taputtele se vuoan pohjalle. Laita vuoka kylmään siksi aikaa, kun teet täytteen. Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vatkaa sitten kerma vaahdoksi. Erottele valkuaiset ja keltuaiset.Vatkaa sitten omassa kulhossaan mascarpone, keltuaiset, tomusokeri ja vaniljasokeri notkeaksi. Vatkaa valkuaiset vaahdoksi. Yhdistä mascarponeseos, kermavaahto ja valkuaisvaahto. Kiehauta likööri ja sulata ylimääräisestä vedestä pudistetut liivatelehdet likööriin. Kaada liivate-likööriseos täytteen joukkoon ja kaada täyte vuokaan. Ravista vuokaa, että (löysähkö) täyte asettuu tasaisesti pohjan päälle. Anna kakun hyytyä kylmässä mielellään seuraavaan päivään. Kiehauta kiilteen likööri kattilassa ja liuota sinne kylmässä vedessä liotetut liivatteet. Anna kiilteen hieman jäähtyä koko ajan sekoitellen ja kaada kiille kakun päälle. Anna kiilteen jähmettyä vielä kylmässä ainakin pari tuntia tai seuraavaan päivään. Koristele kakku raastetulla suklaalla, irrota vuoasta ja tarjoa heti.





3 kommenttia:

  1. Mä kävin kurkkaamassa sun kakkusi, ohje näytti oikein mukavalta, harmi, että ne kuvat on bittien taivaassa. Saatanpa kokeilla kaakaokiilteelläkin joskus ja kiva, että löydän sen helposti sieltä sun blogistasi tuon linkin kautta! ♥

    VastaaPoista
  2. Minä en käytä juustokakussa kananmunaa ollenkaan jos sitä ei kypsennetä. Onnistuu hyvin ilmankin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä olen tehnyt kummallakin tyylillä, sekä munilla, että ilman. Joissakin resepteissä mun vaan tulee jostain syystä käytettyä munia!

      Poista