torstai 1. toukokuuta 2014

Henri Alenin tomaattikastike - miten tätä twitterhittiä syödään neljä päivää?

Nyt kun pääsiäisen herkut on syöty ja vapunkin brunssit toivottavasti, kannattaa kokeilla vaikka tätä herkullista, kevyttä tomaattikastiketta, kun se rantakausikin on pian käsillä. Sitä kannattaa kokeilla muuallekin kuin pelkän pastaan, ihan mihin vaan kuten alapuolelta huomaatte. Tomaattikastiketta voi tehdä ison kattilallisen kerralla, sitä voi mainiosti pakastaa. Niin utelias olin joulun jälkeen, että poimin tämän Henri Alenin twitterhitin reseptin talteen. Yksinkertainen on kaunista, ei tässä mitään ihmeellistä ole, siinä on vain maku ihan kohdallaan. Tämä reseptihän tyhjensi vuoden alussa kaupoista Mutti-tomaattimurskat hyllyiltä. Kyllä se Henri minustakin sai Mutin ystävän. Täyteläistä, maukasta tomaattimurskaa ja hinnan ero on niin pieni halvempiin malleihin verrattuna, että suosittelen kyllä ostamaan. Mä tein yhdellä viikolla alkuviikosta tätä kastiketta kaksinkertaisen annoksen mulle ja Isännälle, siis kahdelle hengelle. Eka päivänä sitä syötiin kesäkurpitsasta suikaloidun "pastan" kanssa, toisena päivänä täysjyväspagetin kanssa, kolmantena päivänä tein uunissa kasvisgratiinin, jossa oli tämä kastike. Neljäntenä päivänä kattilan pohjalla oli ihan pieni tilkka kastiketta. Laitoin sen paistinpannulle ja suikaloin joukkoon pari suippopaprikaa. Mulla oli aivan ihana iltapala; veteen tehty munakas, raejuustoa ja paprikalisäke. Siinä on teille ehdotelma muutaman päivän vaihtelevasta sapuskasta, kun haluaa pitää kilot kurissa, syödä silti maukasta ruokaa, mutta ei kuitenkaan jaksa kokata ihan kauheasti joka päivä! Ps. muistakaa näiden ruokien kanssa rasvaa polttava aamiaissmoothie, sanon vaan, että tehokas yhdistelmä.










1 prk Mutti-tomaattimurskaa (tai muuta hyvälaatuista tomaattimurskaa)
1 pieni sipuli
2 pientä valkosipulin kynttä
0,6 dl oliiviöljyä
0,5 tl sokeria
2 dl vettä
suolaa
mustapippuria myllystä
(0,5 dl punaviiniä)
(appelsiinin kuorta)

Kuullota ensin hienonnettua sipulia ja valkosipulia ainakin 10 minuuttia pannulla öljyssä matalalla lämmöllä. Lisää sokeri ja puolet tomaattimurskasta. Anna hautua 10 minuuttia, näin kastike makeutuu. Lisää loppu tomaattimurska ja vesi. Hauduta sekoitellen 15 minuuttia ja lisää punaviini, joka tuo kastikkeeseen happamuuden. Kun kastike on sakeaa, lisää suola ja mustapippuri. Lisää myös halutessasi pari kuorimaveitsellä otettua appelsiinin kuoripalaa makua antamaan, ne otetaan sitten pois kun kastike on valmista. Ota kastike sivuun ja lisää 0,5 dl parasta neitsytoliiviöljyä, mitä kaupasta saat. Älä keitä enää, niin kastike pysyy täyteläisenä. Sekoita pastan joukkoon ja syö heti.


Kaksinkertaisesta annoksesta meillä ensimmäisenä päivänä laitettiin osa pannulla kuullotettujen kesäkurpitsasuikaleiden joukkoon. Lisänä syötiin kalkkunapihvit ja raejuustoa.




Toisena päivänä kastiketta sekoitettiin täysjyväpastan joukkoon, lisäksi syötiin pienet naudan sisäfileepihvit ja runsaasti porkkanaraasteesta, raejuustosta ja suippopaprikasta tehtyä salaattia.



Kolmantena päivänä tehtiin uuniin paistos kesäkurpitsasta, suippopaprikasta, sipulista ja raejuustosta. Kastikkeena tietysti tätä ihanaa tomaattikastiketta!





Neljäntenä päivänä laitoin kattilaan jääneen pienen tilkan kastiketta pannulle, silputin sinne pari suippopaprikaa, vähän mustapippuria joukkoon. Tätä ihanaa paprikalisuketta nautittiin veteen tehdyn munakkaan ja raejuuston kera iltapalaksi.






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti